Keskin'in kaderi değişecek

Keskin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adresi dayalı nüfus sisteminin getirilmesiyle Keskin'in gerçek nüfusunun ortaya çıktığını ve nüfus azaldığı için küçük ödenek aldığını söyledi. Belediye'nin bu geliri ile Keskin'in kalkınmayacağını belirten Atalay, Devlet

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY, KESKİNLİ İŞADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNARAK, İLÇENİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK ÖZEL YATIRIMLARIN KESKİNLİ İŞADAMLARI TARAFINDAN YAPILMASINI İSTEDİ.

Keskin’in kaderi değişecek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adresi dayalı nüfus sisteminin getirilmesiyle Keskin’in gerçek nüfusunun ortaya çıktığını ve nüfus azaldığı için küçük ödenek aldığını söyledi. Belediye’nin bu geliri ile Keskin’in kalkınmayacağını belirten Atalay, Devlet yatırımlarını kendilerinin yapacağını, özel yatırımların da Keskin’li işadamları tarafından yapılması gerektiğini bildirdi. 

OKUL ANISINI ANLATTI

Başbakan Yardımcısı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Keskin’de siyasetçiler, iş adamları, sanayiciler, bürokratlar, yazarlar, akademisyenler ve sanatçılar ile bir araya gelerek, ‘Keskin Buluşması’ programı düzenledi. Keskin’in gelişimi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Atalay, kamu yatırımlarının kendileri tarafından yapılacağını, özel yatırımların da Keskinli işadamları tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Keskin’de 60 ihtilalini Atatürk Ortaokuluna giderken yaşadığını belirten Atalay, o dönemdeki okulun şimdi harabe olmasına üzüldüğünü bildirdi.

BİR ZAMANLAR KESKİN ŞEHİRDİ

O dönem Keskin’in şehir görüntüsünde olduğunu, çarşıda, pazarda yer olmadığını belirten Atalay, şu dönemde ilçenin kan kaybettiğini tekrar ayağa kaldırmak için hep birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Atalay konuşmasının devamında, “Bu toplantı iyi bir başlangıç oldu, geleceğe dönük önemli bir proje olabilir. Kırıkkale’de ‘Güçbirliği’ projemiz var ve iyi bir şekilde yürüyor. Keskin’de 60 ihtilalini yaşadım. Atatürk ortaokulu orta 1’e gidiyordum. O zaman burada okul vardı ve o okulun şimdi harabe içinde olduğunu ve yıkıldığını görüyorum. Bu tabi beni üzüyor”

SANCAK UNVANINI ALDI

“Önceden Keskin’in çarşısı iyiydi ve Keskin bir şehir görüntüsündeydi. Keskin bir şehirdi. Osmanlı döneminde sancak unvanı olan, bölgenin en büyüğü etkisi olan bir şehriydi. Bu döneme baktığımız zaman ilçemiz kan kaybetti, çalışmalar yapılmadı. Toplumsal düzen değişikliği, coğrafi yapı ve gelişme konusu Keskin’in nüfusunun azalmasında etkili oldu. Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevimde buraya Yüksekokul yaptırdım. Şimdi bu yüksekokula bir yurt planı düşünüyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İlçemizin evlerini ve sokaklarını tarihine uygun olarak restorasyon çalışması ile iyileştirmek gerekiyor” dedi.

BELEDİYE’NİN ALDIĞI KAYNAK ÇOK AZ

Keskin Belediyesi’nin ilçeyi kalkındıramayacağını belirten Atalay konuşmasının şöyle sürdürdü, “Adrese dayalı nüfus sistemi başlattık. Keskin’in önceki nüfus 34 bin civarındaydı şimdi ise 8 bine düştü. Belediye nüfusa göre pay alır ve bunun sıkıntısını çektiler. Birçok işçi, işinden ayrılmak zorunda kaldı. Belediye’nin bu geliri Keskin’i kalkındırmaz. Peki ne yapmak gerekiyor, biz kamu yatırımlarını getiririz, siz sılayı rahim yapın ve Keskin’i özel yatırım getirmek gerekiyor. Devlet olarak gereken desteği sağlayacağız.”

HERKES İLÇEYİ SAHİPLENMELİ

“Çalışma gruplarımız olabilir. Herkes bu ilçeyi sahiplenmeli, benim diyebilmeli ve buraya yatırım yapmalıdır. Yatırımları yürütüyoruz. Üzüntü ve kaygılarımız var, bu üzüntü bizi hırslandırmalı ve bunlardan bir şey çıkarmamız gerekiyor. Yeni toplantılar olacak. Çocuklarımızın buraya gelmesi, burayı gezmesi ve sevmesi gerekiyor. Öğrenciler ilçenin içinde önemli sosyal projelerle harmanlanmalı ve gençlerle ilçeyi bir tutmak zorundayız. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın önemli teklifleri olacak” dedi.

KESKİN GELECEĞE YÖN VERECEK

Keskin’in bundan sonra geleceğe yön veren bir ilçe olması gerektiğini belirten Vali Ali Kolat, bu tür toplantıların önemli olduğunu söyledi. Keskin’in önemli devlet adamları çıkardığını belirten Kolat, ilçenin tarihi ve kültürel yapısının çok eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığını bildirdi. Hacı Taşan, Rahmi Pehlivanlı gibi ünlü isimlerin bu ilçede yaşadığını ve Türkiye’ye Keskin’in tanıttığını belirten Kolat, el birliği ile yine Keskin’i ülke gündemine getirmek için önemli çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Zeynep Kavlak,  Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Yönetmen Mesut Uçakan, TELESES Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, Avrasya Metal işçileri sendikası Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, iş adamları, sanayiciler, bürokratlar, yazarlar, akademisyenler katıldı.



ali kılıç
22.09.2013 00:22:39
Sayın Beşir Atalay siz Keskinin bakanımısınız Kırıkkalenin bakanımı.Bölgeciliği hortlatmayın

madenli zeki
24.09.2013 00:56:12
2002 den beri iktidarsanız keskine yaptığınız ortada

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ